Tokat Birinci Hasta-Hekim Buluşması gerçekleştirildi
Tokat Birinci Hasta-Hekim Buluşması gerçekleştirildi

6 Mayıs 2017 Cumartesi günü www.behader.org Behçet ve Ailevi Akdeniz Ateşi Hastaları Derneğimiz Tokat İl temsilcimiz Önder Başkan beyin büyük emekleri ve Tokat Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi desteği ile hazırlanan ve Tokat Belediyesi desteği ile “Tokat Birinci Hasta-Hekim Buluşması” Tokat Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.
Program katılan değerli hekimlerimiz;
Doç. Dr. Resul YILMAZ (Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları A.D. Öğretim Üyesi)
Doç. Dr. Türker TAŞLIYURT ( İç Hastalıkları A.D. Öğretim Üyesi)
Yrd. Doç. Dr. Çigdem Kunt İŞGÜDER Kadın Hastalıkları ve Doğum A.D. Öğretim üyesi)
Dr. Cihat ZÜLFÜOĞULLARI (Tokat Halk Sağlığı Müdürü)
Uzm. Dr. Özkan YAŞAYANCAN ( Tokat Halk Sağlığı Uzmanı)
Doç. Dr. Özgür ALPARSLAN (Ebelik Bölüm Başkanı)
Yrd. Doç. Dr. Aygül KISSAL (Hemşirelik Bölüm Başkanı)
Hasta-Hekim Buluşması ile FMF (Ailevi Akdeniz Ateşi) ile Behçet Hastası kader arkadaşlarımız hekimlerimizden hastalıkları hakkında bilgi sahibi olma fırsatı buldu ve hastalıkları ile ilgili sorunlarına cevap aradı.
Öncelikle Sayın Dr. Cihat ZÜLFÜOĞULLARI (Tokat Halk Sağlığı Müdürü) bu toplantının bir ilk olduğunu ve siz hastalardan gelen talepler doğrultusunda derneğimiz ile birlikte çalışarak daha faydalı nasıl programlar yapılması gerekeceğinin bu toplantıda belli olacağını, bu nedenle de ilk olmasının ileriye dönük olumlu sonuçlar vereceğini belirtti. Tokat da FMF hastalığının yaygın olduğunu hastaların sorunlarına yönelik genel bilgi alma açasından iyi bir etkinlik olacağını sorunların tespit edileceği bir etkinlik olacağını, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi ile birlikte hasta bilgilendirilmesine yönelik etkinlikler ile destek vereceklerini, FMF hastalarının hastalıklarını takip için “hasta takip kartı” hazırladıklarını ve hastaların günlük bu karta Ateş, Karın- Göğüs-Eklem ağrısı, Cilt bulgularında Kızarıklık- Şişlik-Döküntü, İştahsızlık, bulantı, Kusma, İshal ve Nefes darlığı gibi hastalıklarında gelişen şikayetleri işlemeleri halinde hastalığın gelişen periyotları hakkında bilgi sahibi olacaklarını bu kartların Tokat da Aile hekimliklerinden temin edilebileceğini belirtti ve katılan herkese teşekkür ettiğini söyledi.
Derneğimiz Yönetim Kurulu Başkanı Fatih METİN ise; bu programa emeği geçen 2 yıldır bu tür bir etkinliğe aracı olan Derneğimiz Tokat İl temsilcimiz Önder Başkan beye teşekkür ederiz dedi ve kısaca derneğin 2013 yılında Konya merkezli kurulduğunu bu tür hasta-hekim buluşmaları ile hasta kader arkadaşlarımıza hizmet etmeye çalıştıklarını, hastalığın kronik hastalıklar listesine alınması dahil Ankara, İstanbul, İzmir ve Konya da bu tür hasta-hekim buluşmaları gerçekleştirdiklerini, bu sayede ilk ağızdan hastalıklarımız hakkında bilgi aldığımızı, çeşitli sosyal etkinlikler ile de moral bulmaya çalıştıklarını, programda emeği geçen başta Halk Sağlığı Müdürlüğüne ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesine herkese ayrı ayrı teşekkür ettiği ve programa uzak yakın demeden katılan tüm kader arkadaşlarımıza teşekkür ettiği belirtti.
Daha sonra Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi değerli hocalarımız tarafından kısaca FMF ve Behçet hastalığı anlatıldı. Program soru cevap şeklinde devam etti.
Programın son bölümünde ise konuşmacı hekimlerimize plaket verilerek program tamamlandı.
Bu kapsamda Derneğimiz Tokat İl temsilcimiz Önder Başkan beye, bizlere kapılarını açan Tokat Belediyesine, Halk Sağlığı Müdürlüğüne ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesinin öğretim üyesi değerli hekimlerimize katılan katılamayan herkese teşekkür ederiz.
Behçet ve Ailevi Akdeniz Ateşi Hastaları Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı
Fatih METİN
